Lauantaina siskon kanssa ahersimme joululaatikot valmiiksi pakkaseen odottelemaan. Tässäpä meidän perheen perinteiset ohjeet.

LANTTULAATIKKO

1 kg valmista lanttusosetta

Sekoita ensin 1 dl korppujauhoja ja 2 dl kermamaitoa. Lisää 1 muna. Sekoita joukkoon 2-3 rkl siirappia. Mausta: 1/2 tl kanelia, 1/4 tl muskottipähkinää ja 1/2 tl valkopippuria. Sekoita yhteen lanttusoseen kanssa ja laita vuokaan. Pinnalle korppujauhoja sekä voinokareita. Paista n. tunti 175 asteessa.

IMELLETTY PERUNALAATIKKO

1 kg Rosamunda perunoita keitettynä. Kuori perunat ja survo ne 1 dl vehnäjauhojen kanssa. Laita ripaus sokeria ja jätä imeltymään vähintään 5 tunniksi. Lisää n. 5 dl maitoa, 50 g voisulaa, 2 tl suolaa, 1/2 tl muskottipähkinää ja n. 1 rkl siirappia. Sekoita tehosekoittimella sileäksi ja laita vuokaan. HUOM! Ota tarpeeksi iso vuoka, laatikko saattaa hieman kuohahtaa uunissa. Paista n. tunti 175 asteessa.

PORKKANALAATIKKO

1 kg valmista porkkanasosetta, n. 5 dl valmista riisipuuroa, 1 muna, 0,5 dl siirappia, 1 dl kermaa, 50 g voisulaa, 1 tl suolaa ja 1/2 tl muskottipähkinää. Sekoita yhteen ja laita vuokaan. Paista n. tunti 175 asteessa.

MAKSALAATIKKO

400 g valmista maksalaatikkoa ja loraus kermaa. Sekoita ja laita vuokaan. Lämmitä uunissa puolisen tuntia. =)