Siskon tytön ristiäiset olivat eilen, tyttönen sai nimekseen Lumi Pihla Eerika. Kummitäteinä toisen siskon kanssa lupauduimme sitten hoitamaan "tärkeimmät" tarjottavat eli täytekakun, voileipäkakut sekä suklaapalat.

1238939344_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana 3 kpl 8 munan kääretorttupohjaa, kostutettu mansikkamehulla, välissä murskattua pakastemansikkaa ja kermavaahtoa. Koristeet marsipaanista, koristemuotit Bake and Partysta. Iso kakkukoriste paikallisesta leipomosta. Kirjaimet tosin pikku äksidentin takia leikkelin itse veitsellä marsipaanilevystä. Valtavasti kakku keräsi kehuja, ei kuulemma olisi millään raaskinut leikata ja syödä. Mutta oli hyvää.

1238939326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edessä lohikakku, takana kinkkukakku ja taustalla suklaapalat. Voileipäkakkujen ohjeet olenkin laittanut jo aiemmin. Hyvin tekivät kauppansa, ihan mahdottoman hyviä!

1238939357_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lähikuva siskon maanmainioista suklaapaloista. Ohjetta ei valitettavasti minulla ole (sisko, käypäs jossain vaiheessa päivittämässä!). Vaaleanpunaisten nonparellien puutteessa koristeena söpöjä sydämiä.

Edit: Tässä suklaapalojen ohje

Pohja:

3 munaa

3 dl sokeria

200 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

3-4 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2-3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria

5 rkl sulatettua voita tai margariinia

5 rkl vahvaa kahvia tai kuumaa vettä

1 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200° n. 15-20 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada jäähtyneen kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä neliön muotoisiksi paloiksi. Tuo kuorrutus muuten kannattaa tehdä vähän mutu-tuntumalla. Itse teen aina vähän reilumman annoksen lisäillen aineksia vähän niin ja näin. Tomusokeria menee paljon, jotta kuorrutus ei jää liian löysäksi.

Terkuin,

Sisko